esmaspäev, september 25, 2006

Kalev Toomas käis arstil

Lihtsalt igakuine kohustuslik kava nagu see meil on. Alustuseks meeldis seal Tommile väga. Mida muud olekski oodata olnud? Kolm tädi ja kõik temale eputamiseks! Seda olukorda kasutati maksimaalselt ära. Näidati, kui tugevalt suudab jalgade liikuvust kontrollivale astitädile vastu töötada, jalgu tugevalt paigal hoides. Sama tehti siis, kui arstitädi üritas põlvest reflekse kontrollida. Teise arstitädi näpp võeti kätte tugevasse haardesse ning keelduti lahti laskmast ning kogu tegevus oli saadetud kõige säravamast laiast naeratusest.

Kui Tommi kuulamiseks kõhule keerati avastas ta, et see oli just õige aeg arstitädidele oma uusimat oskust - kõhult selili pööramist - demonstreerida. Ja seda kaks korda järjest. Mähkimisaluse kõrgenevad ääred ei lasknud küll pööret täies mahus sooritada, kuid eest ära ja küljele sai ometigi ning seda juba kõlava naeru saatel. Tädid aga vaatasid ja kiitsid. Ja leidsid,e t hästi armas poiss on. Loomulikult on! Kui Elias väike oli, arutasime me kord emaga, millest see tuleb, et mõningaid beebisid igal pool vaatama jäädakse, samas teistest aga väljagi ei tehta, kusjuures Elias kuulus esimesse kategooriasse. Tookord sai jõutud järeldusele - see, mis teeb teatud osa pisikestest lastest nii vastupandamatuks, on suured silmad. Ning Tommi ei jää selles suhtes Lellule kuidagi alla. Õudne eputis ja rõõmurull on ta nagunii.

Aga siis sai ilus elu otsa. Arstitädid pagesid ettenägelikult oma kabinettidesse, õde aga, igavene reetur nagu ta on, tilgutas mingisuguseid vastikuid roosasid tilku suhu ja siis torkas veel süstlaga ka! See ei olnud enam üldsegi tore ja oma arvamust anti ka häälekalt teada. Lühidalt aga kindlalt. Õnneks pani emme Tommi kiiresti-kiiresti riidesse ja päästis ta sealt ära, nii et salakaval õde seekord rohkem kiusata ei saanud!

Statistilisi andmeid ka:
Pikkus 59 cm
Kaal 6085 g
Peaümbermõõt 41 cm

Järgmine kord läheme 4 kuu sünnipäeval.